André Fun


Ik begon als student aan de universiteit, waar ik mij verdiepte in de kunst en de cultuur. Uiteindelijk besloot ik iets anders te gaan doen en kwam als zelfstandig ondernemer in de reiswereld terecht. Lange tijd maakte ik prachtige reizen en ontmoette heel veel mensen. Een Burn-Out maakte dat ik uitgedaagd werd om dat te gaan doen wat echt bij mij hoort, namelijk mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben nu alweer dertien jaar full-time werkzaam als vrijgevestigd therapeut en coach in Leiden en omgeving. In dit werk vind ik wat ik al zo lang zocht, echtheid en verbinding. Ik weet, dat om het verschil te maken, het hart vertrekpunt moet zijn in alles.

Ik ben gefascineerd door de weg van de mens. Wat beweegt mensen? Hoe verbinden zij zich met heden en verleden? Hoe vinden mensen voorwaarts hun richting en verbinden ze zich achterwaarts met hun afkomst?
Steeds meer ontwikkel ik mij als een integraal werkend therapeut en coach. Ik heb mij door studie en training o.a. verdiept in het werk van Carl Gustav Jung en beweeg mij steeds meer naar het werken vanuit het grotere geheel. Wat Jung noemt ‘de individuatie van de mens’ is een grondslag van mijn werken geworden.

De mens leeft en wordt gevormd in samenhang met zijn omgeving. Het is de reden waarom het systemisch werken de basis is waarop mijn vak als therapeut rust. Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in gebaande paden of protocollen. Ieder mens is uniek en heeft een ander verhaal. Vanuit de ontmoeting met mijn cliënt wil ik een echt contact aangaan. Dan kan er zijn wat er moet zijn. Ik luister graag naar de verhalen van mensen.

Mijn verhaal is dat mijn leven begon als adoptie kind. Dat heb ik aanvaard maar het heeft me gevormd. Het is ook een inspiratiebron, daar ik heb geleerd om niet te snel op te geven en dat het belangrijk is te kijken waar het echt over gaat. Daarmee is mijn gemis ook een krachtbron voor mijzelf en voor de mensen waarmee ik werk.

Mijn missie
Het begeleiden van mensen vanuit de ontmoeting en van daaruit op zoek gaan naar daar waar verandering mogelijk is. Dat daar is vaak gelegen in het midden van de ontmoeting en omgeven door stilte. Als we dat toelaten komt aanvaarding van wat is.

Lees meer over mij op mijn Linked In profiel