Relatietherapie


Jullie relatie….
Het was heerlijk en licht. Samen konden jullie de wereld aan. Veel plannen werden samen gedroomd.. Maar naar verloop van tijd kom je meer op jezelf te staan. De gewoonte is er in geslopen en de intimiteit is wat naar achteren geraakt. Als het niet goed gaat in jullie relatie, gaat het op andere terreinen eigenlijk ook niet goed. Het vreet energie om dit stroeve gedoe gaande te houden. Je ontloopt jezelf en elkaar. Jullie gaan moeilijke onderwerpen uit de weg. Diep van binnen huist de vraag: ’Hoe is het nu zo ver gekomen’.

Je wilt hier uit komen
Je kunt je nog herinneren hoe het was. Er zijn nu misschien kinderen waar jullie samen voor zorgen. Je weet hoe jullie samen willen leven… niet op deze manier.
Elke poging om tot verandering te komen loopt spaak of brengt het eeuwige geruzie en dezelfde verwijten.  Maar het is het waard om er voor te gaan, het is in de basis te mooi om op te geven.

Doe het samen met een relatietherapeut
Het lijkt een grote stap om naar een professioneel geschoolde relatietherapeut te gaan. De intimiteit delen met een derde is in het begin spannend. Weet dat velen jullie voorgingen. Een neutrale persoon, die geen oordeel heeft maar wel veel verstand van relatiepatronen, kan maken dat echt veranderen mogelijk is.


Werkwijze
In veel relatie-begeleidingstrajecten ligt de nadruk puur op jullie patroon van communiceren. Mijn werkwijze is anders.Vanuit het systemisch werken kijken we naar de ervaringen die jullie hebben en naar jullie beider achtergrond. Ook werk ik met invloeden van de zes  karakterstructuren ontwikkeld door Alexander Löwen. We kijken o.a. naar je rol als man of vrouw. Als er kinderen zijn is het belangrijk te ontdekken hoe het ouderschap past in de relatie. In een aantal sessies kan heel veel bereikt worden.


Kortom
Als jullie relatie niet datgene brengt waar jullie naar verlangen dan is het goed om op zoek te gaan naar oplossingen.
Als gediplomeerd relatietherapeut begeleid ik jullie naar meer begrip voor jezelf en elkaar, inzicht in de problemen en reik ik jullie praktische handvatten om het voortaan anders te doen.

Mijn lidmaatschap van de beroepsvereniging VIT maakt vergoeding via uw zorgverzekeraar mogelijk.

Meer informatie?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Als je meer informatie wilt (voor jezelf of iemand anders) of als je direct een afspraak wilt maken kun je mij bellen op werkdagen van 10.00 tot 20.00 uur. Als je liever eerst een mailtje stuurt met je vraag, of het prettig vind dat ik jou bel, dan kan dat ook. Stuur dan een mail naar info@andrefuntherapie.nl . Ik zal binnen twee werkdagen reageren.